Zuchon

Een Zuchon is een niet af-stotende, designer hondenras. De Zuchon is een mix van een Shih Tzu en een Bichon Frise. Dit ras is ook wel bekend onder de namen Shichon en Teddy Bear Zuchon (maar dit laatste is natuurlijk niet bepaald een verrassing.) Hoe je dit hondje ook wilt noemen, je hart doet er zeker van smelten en kan een leuke toevoeging zijn aan uw gezin wanneer je een klein hondje zoekt.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

Dankzij zijn ouders is de Zuchon een zeer trainbare, lieve en vriendelijke hond. Al deze eigenschappen maken ze een ideale metgezel, ongeacht uw leefomstandigheden. Of u nu in een klein appartement in de stad of op een grote boerderij of op het platteland woont, de kans is groot dat deze schattige hond perfect past.

Karakter:

Met een uitstekend temperament zult u merken dat de hond u graag wil behagen. Met een levendig en pittige persoonlijkheid staan Zuchons bekend als goed gemanierd, waardoor ze geweldig zijn met kinderen van alle leeftijden en ook geweldig met andere dieren. Intelligent en aanhankelijk, zeer sociaal dat zijn toch zeker wel steekwoorden die bij de Zuchon passen. Ze kunnen ook erg waaks zijn.

Lichaamsbeweging:

Spelen en veel aandacht trekken is een hoge prioriteit bij deze hondjes. Ze spelen erg graag en lichaamsbeweging kunnen ze geen genoegen van krijgen.

Verzorging:

De langere vacht kan leiden tot meer tijd voor onderhoud en verzorging, regelmatig kammen heeft ook zeker de voorkeur. Voorkom klit vorming.

Omgang met kinderen:

Zuchons zijn zeer lief voor kinderen en een fijn speel kameraadje.

Uiterlijke kenmerken

Schofthoogte:

Gemiddeld tussen 23 en 30 cm.

Vacht:

Ze hebben veel vacht, en vragen ook zeker wel enig onderhoud.

Staart:

Kort en met veel haren, meestal wat lang richting wat krullend haar.

Een klein stukje geschiedenis:

Amerikanen begonnen in de jaren negentig designhonden te fokken. De Zuchon is een kruising tussen een oosterse Shih Tzu en een mediterrane Bichon Frisé. Hoewel dit hondenras relatief nieuw is, groeit zijn populariteit en bekendheid snel. De Zuchon wordt nog steeds niet gezien als een officieel hondenras, alleen als een kruising. Dit kan veranderen omdat de hond een populaire speelgoedhond wordt die wordt geclassificeerd met alle andere rashonden van speelgoedhonden. Organisaties die dit ras erkennen, zijn de American Canine Hybrid Club en de Designer Dogs Kennel Club.