Yorkshire Terriër

De Yorkshire terriër is een ras dat komt uit Groot Brittannië. De honden zijn erg alert, zeer intelligent en het zijn goede gezelschapshondjes. Ze zijn erg levendig en hebben een evenwichtig karakter. De honden worden niet zo groot en wegen maar 3,1 kg of minder. Algemeen beeld

Raskenmerken:

Het ras kenmerkt zich door de haargroei. De honden hebben namelijk veel haar zeker op de kop, vaak wordt er een strikje in gedaan zodat het haar niet voor de ogen valt. De honden zijn erg intelligent, ook al zijn ze zo klein, ze vinden het heerlijk om samen te wandelen. Het zijn levendige honden die lief zijn voor kinderen en over het algemeen gaan ze ook goed samen met alle honden.

Karakter:

Het karakter van de Yorkshire terriër is goed, het zijn vriendelijke honden, ze leren graag en zijn erg intelligent. Het zijn levendige honden, ze vinden het heerlijk als ze hun beweging krijgen en dan lekker binnen bij je mogen liggen. Het zijn dan ook echte gezelschapshonden. Ook met andere honden gaat het goed en voor kinderen zijn het erg lieve honden.

Lichaamsbeweging:

De honden hebben veel energie en zijn erg levendig, iedere dag een aantal keer wandelen is van groot belang.

Verzorging:

De vacht is matig lang, borstelen is zeker nodig.

Omgang met kinderen:

De Yorkshire terriër gaat goed overweg met kinderen, het zijn lieve en zachtaardige honden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

Ze hebben een klein lichaam, ze wegen maximaal 3,1 kg. Het meeste wat je van de hond kunt zien is haar, de ogen zijn alleen zichtbaar als de honden een strikje in de haren krijgen zodat deze niet voor de ogen vallen.

Kleur:

De kleur van de vacht is veelal zwart, ook wel donker staalblauw genoemd met diverse andere kleuren.

Schofthoogte:

De schofthoogte van de honden is wisselend, maar ze wegen maar 3,1kg dus ze zijn nooit heel hoog.

Ogen:

De ogen van de honden zijn alleen zichtbaar als de haren vast worden gemaakt met een strikje.

Vacht:

De vacht van de honden is matig lang en recht, ook is de vacht glanzend.

Staart:

De staart van de honden is klein, maar ook erg behaard.

Een stukje geschiedenis:

De herkomst van de Yorkshire terriër gaat terug naar de negentiende eeuw, toen Schotse textielarbeiders hun Terriërs kruisten met de plaatselijke Terriërs in de streek rond Glasgow in het graafschap York. De vermoedelijke voorouders van de york zijn de Clydesdale Terriër en/of de Paisley Terriër, de Schotse Black-and-tan Terriër, de Broke-Haired Terriër (vandaag de dag uitgestorven), de Cairnterriër en de Maltezer. In 1886 kreeg de Yorkshire terriër zijn huidige naam en in 1898 werd voor het eerst de rasstandaard voor de Yorkshire terriër gepubliceerd.