Wintersport en je hondWintersport en je hond

Wist je dat je hond sneeuwpret ook helemaal geweldig vind. Lekker de hele dag buiten bewegen met het baasje. Hoe leuk is het dan juist als jij op wintersport gaat om je hond ook heerlijk mee te nemen. Bekijk wel goed vooraf of je hond in het desbetreffende gebied welkom is, het is namelijk niet overal toegestaan om je hond mee naar toe te nemen. Voor dat je met je hond op wintersport gaat is het natuurlijk wel van belang om zijn spieren extra te trainen, zelfs als je normaal al erg actief bent dan is het belangrijk om dit als nog met je trouwe vriend te doen. Bewegen in de sneeuw is namelijk relatief zwaar en hierbij worden ook andere spieren gebruikt dan die je hond normaal gesproken gebruikt. Je kan dit extra trainen door bijvoorbeeld je hond door water of losse zandpaden te laten lopen, dit ga je dan uiteraard stapsgewijs opbouwen.

Wat ook erg belangrijk voor je hond is dat je de juiste uitrusting bij je hebt. Als je naar wintersport gebieden gaat met gevaar voor bijvoorbeeld weg zakken denk dan ook zeker aan een lange riem met een buikgordel. Voor honden met relatief weinig vacht kan je een honden jas meenemen deze zijn voor je hond dan echt onmisbaar.

Daarnaast is het belangrijk om bij flink behaarde honden de vacht van de poten en tussen de tenen te controleren. Het is heel vervelend voor hem of haar als de sneeuw hier aan blijft plakken. Dit kan voor vervelende problemen zorgen. Denk dan aan bijvoorbeeld bevroren klontjes tussen de tenen. Het is dan ook verstandig om de vacht op de poten daarom van te voren goed bij te werken. Als je dit zelf niet wilt doen of zelf niet kan, ga dan langs een honden trimsalon.

Wist je dat sledehonden vaak de zogenaamde booties dragen in de sneeuw? Dat kan voor jou hond ook een prettige oplossing zijn.

Onthoud als laatste ook nog dat een ”cooling down” voor je hond zeer gewenst is als je een sportieve dag in de sneeuw hebt gehad. Je moet natuurlijk niet vergeten om je hond regelmatig ook even rust te geven, anders kunnen de spieren overbelast raken en dit kan voor vervelende blessures zorgen. Dit willen we natuurlijk niet.

Doe er alles aan om het ook jou hond tijdens de wintersport lekker en aangenaam te maken.
Heb jij misschien nog tips voor andere? Laat ze ons dan zeker weten.