West Highland White Terriër

De West Highland white terriër komt uit Groot Brittannië. Het zijn erg vriendelijke en vrolijke honden, ze zijn lief voor kinderen en worden gemiddeld 28 cm groot. De honden leren graag en zijn soms ook graag op zichzelf. Het zijn erg oplettende honden, ze zijn ook zelfbewust maar wel vriendelijk.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

Het is een kleine hond waarbij de oren maar net zichtbaar zijn. De staart wordt overeind gedragen en de honden zijn vaak wit van kleur. Het zijn erg zelfbewuste honden, maar ze zijn wel erg vriendelijk en zeer moedig. De honden gaan goed samen met andere honden en zijn ook erg lief voor kinderen. Het zijn oplettende honden en ze waken thuis goed.

Karakter:

Het karakter van de West Highland white terriër is goed, het zijn vriendelijke honden en ook zelfbewust. Het zijn vriendelijke honden die graag samen zijn met kinderen. Het zijn echte gezelschapshonden die graag bij je komen liggen zo in de avonduren. Het zijn dan wel actieve honden, maar ze kunnen ook lekker lui zijn als zij de hele dag buiten zijn geweest.

Gebruik/functies:

Een prima gezelschapshond.

Lichaamsbeweging:

De West Highland white terriër heeft veel beweging nodig, het zijn namelijk erg actieve honden ook al zijn ze zo klein.

Verzorging:

De verzorging van de vacht is wel nodig, een trimsalon wordt geadviseerd (twee keer per jaar).

Omgang met kinderen:

De honden zijn lief voor kinderen, ze zijn erg vrolijk en moedig. Ze hebben veel energie en vinden het heerlijk om samen rond te rennen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

Het lichaam van de West Highland white terriër is maar klein, ze hebben korte pootjes en de staart wordt veelal omhoog gedragen. De honden hebben veel haar zeker op hun kop waardoor de ogen niet altijd zichtbaar zijn.

Kleur:

De kleur van de vacht is veelal wit.

Schofthoogte:

De schofthoogte van de West Highland white terriër is ongeveer 28 cm, kleiner kan ook, zeker bij de teefjes.

Ogen:

De ogen van de honden zijn donker van kleur maar niet altijd goed zichtbaar vanwege de haren op de kop.

Vacht:

De vacht van de honden is dubbel, een trimsalon wordt bij deze honden wel aangeraden.

Staart:

De staart van de honden wordt recht overeind gedragen.

Een stukje geschiedenis:

De kortbenige terriërs van Schotland worden nu erkend als de Schotse, Skye , Cairn , Dandie Dinmont en West Highland White Terriers. Ze stammen ongetwijfeld allemaal uit dezelfde wortels – en werden allemaal ooit gewaardeerd om hun jacht op klein wild. Oorspronkelijk waren hun jassen verkrijgbaar in een hele reeks kleuren, waaronder zwart, rood en crème. Kolonel Edward Donald Malcolm van Poltalloch, Argyllshire, Schotland, wordt over het algemeen gecrediteerd voor het fokken van de witte honden waar. Het verhaal gaat dat in 1860 een van zijn roodachtige honden werd aangezien voor een vos en een schot. Malcolm besloot ter plekke alleen te fokken voor witte honden die gemakkelijk in het veld konden worden geïdentificeerd.