Wat mag je hond niet eten?Wat mag je hond niet eten?

Natuurlijk wil jij ook jouw hond wel eens wat extra’s geven, alleen dan komt de volgende vraag om de hoek kijken ”mag mijn hond dit wel hebben?”
Vele honden eigenaren weten dat honden diverse dingen niet mogen eten, maar van lang niet alles is dit bekend. Een ongelukje met eten is natuurlijk al snel gemaakt, je hond kan ook dingen zien wat jij op dat moment niet door hebt, met een klein ongelukje kan wel grote gevolgen hebben. Voedsel wat wij eten, is niet allemaal goed voor een hond.

Daarom hebben wij een zo compleet mogelijke lijst hier op de website neer gezet.
Natuurlijk ook wij kunnen producten zijn vergeten, valt jou dit op.. laat het ons dan zeker even weten, zodat wij de lijst kunnen aanvullen.

 

Abrikoos, Perzik, Nectarine, Kersen: Dit soort vruchten kunnen honden ook beter niet eten, dit heeft voornamelijk te maken met de pitten die er in zitten.

Alcohol en Bier: Eigenlijk spreekt dit natuurlijk al voor zich. Maar daarnaast is Hop gevaarlijk voor honden. Dit kan lijden tot bijvoorbeeld oververhitting bij de hond.

Amandelen, walnoten, pinda’s: Ondanks dat ze misschien niet giftig hoeven te zijn voor een hond, waar bijvoorbeeld macadamianoten dit weer wel zijn kunnen ze de slokdarm van je hond blokkeren. In nog ergere gevallen kan een amandel zelfs de luchtpijp van je hond scheuren. (dit wanneer ze niet voldoende klein gekauwd worden). Je hebt ook gezouten amandelen, deze zijn mogelijk fataal voor je hond. Zout hout namelijk te veel water/vocht vast dit kan voor honden met een hartziekte echt fataal zijn.

Avocado: Kan zorgen voor klachten als vochtophoping in de longen en de buikholte, ook kan het zo zijn dat je hond last krijgt van een ontsteking bij de alvleesklier. Dit komt omdat ze voor een hond echt giftig kunnen zijn, de pit van een avocado is nog giftiger dan de vrucht zelf.

Bieslook: de stof thiosulfaat maakt bieslook gevaarlijk. Het kan snel voor bloedarmoede zorgen.

Broccoli: Teveel aan broccoli kan irritatie aan de spijsverteringsorganen van je hond geven.

Brooddeeg: Dit kan in de maag van de hond gaan rijzen, dit gaat gist produceren in de maag.

Chocolade (pasta): Chocolade bevat het stof methylxanthine dat is een stimulerende stof die het stofwisselingsproces van je hond kunnen stil leggen. Daarnaast kan chocolade ook diarree en braken veroorzaken.

Druiven, Krenten en Rozijnen: Deze kunnen nier problemen bij je hond veroorzaken.

Energydrink: Dit spreekt natuurlijk ook wel voor zich.

Kaas (niet allemaal)

Kaneel: De oliën van kaneel kunnen de binnenkant van de mond irriteren. Hierdoor gaat je hond zich ongemakkelijk voelen. De bloedsuiker van je hond zou ook verlaagt kunnen worden wat weer voor diverse ongemakken kan zorgen.

Kauwgom (Xylitol): Xylitol is levensgevaarlijk voor je hond bel dan ook direct de dierenarts.

Kippenbotjes: Deze kunnen gaan splinteren met alle gevolgen van dien.

Knoflook: Net als uien, prei en bieslook behoort knoflook tot de Allium familie. Het kan tevens zorgen voor bloedarmoede, en de daarbij behorende ongemakken.

Koffie: Bevat Caffeine, dit is voor een hond giftig. We praten dan niet over een klein likje bijvoorbeeld maar toch wel over grotere hoeveelheden.

Paddenstoelen: Een groot deel van de zwammen zijn giftig, de gevolgen van het eten van deze zijn onder anderen, kwijlen, braken, buikpijn. In de slechte gevallen kan het ook de lever en nieren schade toebrengen wat weer een dodelijke afloop zou kunnen hebben.

Rauw varkensvlees: Doordat rauw varkensvlees besmet kan zijn met de ziekte van Aujeszky is het beter je hond dit niet te laten eten. Zorg er voor als je varkensvlees wilt geven dat je dit goed bakt.

Rauwe aardappel: Gekookt zijn ze geen enkel probleem, rauw moet je ze niet voeren en ook de schillen niet.

Roomijs: Veel honden kunnen lactose intolerant zijn, hierdoor kunnen ze niet tegen de suikers in zuivelproducten.

Sjalot, Ui, Prei: Uien beschadigen de rode bloedlichaampjes, dit kan bloedarmoede veroorzaken.

Spruitjes: Deze zijn voor de hond giftig.

Zout: Zout droogt de cellen in het lichaam uit, hierdoor kan je hond diverse klachten krijgen.