Vieze geur uit de bekVieze geur uit de bek

We weten allemaal dat hoe dol we ook op onze honden kunnen zijn, dat er helaas ook wel eens een onaangename geur uit de bek kan komen. Een geur waarvan je zou kunnen denken ”waar komt dit toch vandaan?”. Het is natuurlijk altijd goed om te achterhalen waar een bepaalde geur vandaan komt, zodat je hond hier aan geholpen kan worden waar nodig. Daarna kan je weer volop genieten van de nabijheid van je hond.

Maar weet je eigenlijk waar deze stinkende adem vandaan komt? 

Maar liefst zo’n 80% van de honden vanaf een leeftijd van 3 jaar heeft last van gebitsproblemen. Als we het dan over gebitsproblemen hebben kun je in eerste instantie denken waar komt die zwavelachtige lucht toch vandaan? Maar ook kan het zijn dat je hond een van de volgende symptomen heeft:

  • Rood, gezwollen en of bloedend tandvlees.
  • Minder speels.
  • Niet meer goed op zijn eten kauwen, of maar aan 1 kant.
  • Tandplak.
  • Tandsteen.

Je hond stinkt enorm uit zijn bek en dit komt doordat er bacteriën in de bek en keelholte zitten. Deze blijven vast plakken op het gebit van je hond. Zorg dat je hier iets aan laat doen, want dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid van je hond, ze kunnen daarnaast uiteraard ook veel ongemakken en pijn veroorzaken.

Het is van belang dat je bij gebitsproblemen zorgt dat je naar de dierenarts gaat zodat deze het probleem kan verhelpen. Daarnaast is het verstandig om de tanden van je hond goed te verzorgen. Je kan bijvoorbeeld met speciale tandpasta de tanden van je hond poetsen, ook zijn er hiernaast diverse snacks die goed voor het gebit zijn, hierbij moet u hond flink kauwen en dit duurt toch wel meerdere minuten. Naast deze opties zijn er ook diverse speeltjes op de markt die gemaakt zijn om bij te dragen aan het reinigen van het gebit van je hond. Wanneer je twijfelt kan je altijd bij de dierenarts informeren naar de diverse mogelijkheden. Deze zullen je altijd kunnen adviseren wat voor jou hond de beste middelen kunnen zijn.

Naast gebitsproblemen kan het ook zo zijn dat je hond last heeft van andere problemen. Meerdere oorzaken van de geur uit de bek van je hond kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Diabetes
  • Lever- en nierfalen
  • Huidproblemen
  • Spijsverteringsproblemen

Deze problemen kan je altijd bij de dierenarts laten onderzoeken.