Vers vlees van KIVOVers vlees van KIVO

Kivo Vers vlees

Hier vindt u een algemeen voedingsadvies voor vers vlees voor de hond. Wij weten als geen ander dat elke hond verschillend is, dus houdt zelf goed in de gaten hoe uw hond op de voeding reageert en ga niet altijd uit van het algemene voedingsadvies. Wij willen u graag helpen en daarom kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt bellen voor advies of even langskomen met uw trouwe viervoeter. Dan kijken wij wat het beste is!

Algemeen voedingsadvies voor vers vlees:
Variatie is de sleutel tot een gezonde levensstijl. Wat bedoelen we met gevarieerd?

 • Meerdere diersoorten per week (ongeveer 3 tot 5)
 • Af en toe groenten als aanvulling

Toelichting:
Waarom vers vlees?
De hond stamt af van de wolf. Deze behoren tot de carnivoren. Het darmstelstel van de hond is nog steeds dezelfde als die van de wolf vroeger, namelijk erg kort. Er zitten van nature heel veel bouwstoffen in vers vlees, namelijk: vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en Vitamine D. Ook de mineralen ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan zitten in vlees.

Waarom 4 diersoorten per week?
In een perfect voedingspatroon die herleid wordt naar het bestaan van de wolf, zien we dat deze niet elke dag hetzelfde dier als prooi at. Omdat we zo goed mogelijk terug willen gaan naar de behoefte van de hond is het van belang dat er afgewisseld wordt in diersoorten. Elk diersoort bevat namelijk andere aminozuren, voedingsstoffen en vetzuren. Zo komt je hond nooit tekort en krijgt hij alle bouwstoffen binnen.

 • Het advies is 3 tot 5 soorten vlees per week.

Waarom groenten?
De hond behoort tot de carnivoren, echter jagen zij in de natuur op grote prooien waarvan zij ook de ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardig materiaal. In groenten zitten veel bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse voedingspatroon van uw hond. Er zitten simpelweg vitaminen in die NIET in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur.

 • Het advies is 5-10% van de dagelijkse behoefte van de hond bij te geven. Bijvoorbeeld: hond eet 500 gram vlees per dag. Geef dan 25 tot 50 gram groenten extra erbij. De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond.

Waarom snacks voeren?
Kauwen is een gezonde en stimulerende bezigheid voor je hond. Vroeger waren snacks dagelijkse kost voor de hond (botten, huid, oren etc.) Door het kauwen komt de neurotransmitter endorfine vrij, wat je hond een behaaglijk gevoel geeft. Het kauwen op een snack reinigt en versterkt het gebit, door het schrapen langs de tanden en extra opname van calcium. Hierdoor wordt het ontstaan van tandsteen voorkomen, wat plaatsvindt als tandplak te lang op de tanden blijft zitten. Tandsteen kan uiteindelijk tot tandvleesontstekingen en tandverlies leiden.

 • Het advies is 3 tot 5 x per week (bij voorkeur als je hond alleen is i.v.m. tijdverdrijf)

Waarom supplementen?
Supplementen kunnen een extra boost geven voor bepaalde dingen. Je kunt deze ten alle tijden toevoegen aan het voedingspatroon om nét dat extraatje te geven als het gaat om de algehele gezondheid en welzijn van uw dier. Ook kun je het dagelijks geven om eventuele problemen bij de hond zoveel mogelijk weg te nemen.

MyBeau: kan helpen bij een groot deel van de problemen door de hoge opname van 99,5%. Bijvoorbeeld; schijnzwangerschap, weinig eetlust, doffe vacht, huidproblemen, bloedarmoede, klachten aan hart en het zenuwstelsel, oogproblemen, ontstekingen, regelt de vochtbalans,  stimuleert de energievoorziening en is goed voor gewrichtsklachten.

Exceed: is een speciaal supplement voor de sport en werkhond met hoge verwachtingen. Het bevat: hoogwaardige vitaminen, mineralen en vetzuren maar ook creatine welke zorgen voor een energie-boost, uithoudingsvermogen en herstel. Daarnaast stimuleert het de opbouw van spieren en vermindert het gewrichtsklachten.

Zalmolie: is rijk aan omega 3, 6 en 9. Is goed voor huid, vacht en verminderd gewrichtsklachten.

Schapenvet: is rijk aan vitamine A en D welke zorgen voor een gezondere huid, beter weerstand en sterkere botten.

Ik voer mijn hond toch compleet genoeg als ik alleen vlees geef, waarom groenten erbij geven?
Argumenten hiervoor zouden kunnen zijn:

 • De hond behoort tot de carnivoren, echter jagen zij in de natuur op grote prooien waarvan zij ook de ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardig materiaal. In groenten zitten veel bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijkse voedingspatroon van uw hond.
 • Er zitten simpelweg vitaminen in die NIET in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur.
 • Het is rijk aan ruwe vezels wat heel goed is voor de darmflora.
 • Het bevat extra voedingsstoffen enzymen, chlorofyl, vetzuren en anti-oxidanten.
 • De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond.

Ik voer mijn hond toch compleet genoeg als ik alleen vlees geef, waarom dan vitamine-supplementen erbij voeren?
Argumenten hiervoor zouden kunnen zijn:

 • Vers vlees is een complete voeding voor hond en kat. Het bevat veel vitaminen en mineralen, maar om het beste van het beste voedingspatroon te creëren is het altijd mogelijk om nóg een stapje hoger te gaan. Dat doe je door aanvullende supplementen te gebruiken zoals MyBeau.
 • MyBeau wordt gegeven als aanvullende vitaminen en mineralen supplement. Als je vers vlees aanvult met een theelepeltje MyBeau wordt bovendien de vetzuurbalans optimaal in balans gebracht (verzadigd en onverzadigde vetten) en zou je de perfecte verhouding creëren.