Vandaag in het nieuws! Te ergVandaag in het nieuws! Te erg

Vandaag in het ED. Het volledige artikel is HIER te lezen.

Eigenaar weigert voor hond met ernstige huidallergie te zorgen, overheid grijpt in: ”Dier heeft intense jeuk”

Een hond met een zeer ernstige huidallergie is vrijdag weggehaald bij zijn baasje omdat deze weigerde voor het dier te zorgen. Het dier is overgebracht naar een geheime opvangplek waar de hond de zorg krijgt die nodig is.

De eigenaar van de hond, woonachtig in de gemeente Overbetuwe, is meerdere keren aangesproken op zijn gedrag. Keer op keer kreeg hij te horen dat hij goed voor zijn hond moest zorgen, anders zou er ingegrepen worden. Omdat de man bij een derde controle opnieuw verstek had laten gaan, is het dier afgelopen vrijdag opgehaald door de politie en LID.

Twee keer onder dwang naar dierenarts

Door de ernstige, onbehandelde huidallergie, had het dier te kampen met intense jeuk. ,,Ook had het dier ontstekingen en grote kale plekken in de vacht”, aldus de woordvoerder. Om de eigenaar te dwingen dit aan te pakken, werd de hond twee keer eerder al onder bestuursdwang naar een dierenarts gebracht voor behandeling.

Alle kosten die gemaakt zijn voor de opvang, het transport en de medische behandelingen van de hond worden op de eigenaar verhaald.