Shikoku

De Shikoku is een bekend hondenras, zeker door de film die onlangs is uitgebracht is het ras erg populair geworden. Dit ras kent ook een aantal andere namen waardoor zij bekend zijn geworden namelijk Mikawa Inu, Kochi-Ken en Japanse wolfshond. Het zijn zeer aanhankelijke honden, ze zijn graag onder de mensen en zijn ook erg gehoorzaam. Je kunt het ras in korte tijd erg veel leren.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

Het ras is bekend geworden door de film waarin hij onlangs de hoofdrol heeft gespeeld. Daarin was te zien dat het een erg trouwe hond is. Hij is te herkennen aan de staande oren en de mooie pluimstaart. Van een afstand lijken het net wolven. Ze worden gemiddeld zo rond de 50 cm hoog. Je kunt hen veel leren, ze zijn prima op te voeden en zeer intelligent.

Karakter:

Het karakter van de Shikoku is goed, ze zijn lief, leren snel en zijn gehoorzaam. De honden zijn ook erg trouw, ze volgen je graag en zijn ook het liefst de hele dag bij je. Je kunt een heel goede band opbouwen met deze honden en als je er veel tijd voor hebt is het een prima ras om veel mee te ondernemen. Intelligent zijn ze zeker, van pup af aan kun je hen al veel leren.

Gebruik/functies:

Prima gezelschapshond.

Lichaamsbeweging:

Veel beweging nodig, het zijn grote honden met een goed uithoudingsvermogen.

Verzorging:

Af en toe borstelen is wel aan te raden, zeker in de rui periode.

Omgang met kinderen:

Het zijn lieve honden die goed overweg kunnen met kinderen vanwege hun vriendelijke karakter.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

Als je de Shikoku op afstand ziet is het net een wolf, een mooie wolfsgrauwe vacht, de oren omhoog en een mooie pluimstaart. Ze hebben donkere ogen en mooie aftekeningen op de vacht.

Kleur:

De vacht is veelal wolfsgrauw van kleur.

Schofthoogte:

De schofthoogte van de Shikoku is 51,5 cm voor de reu en 45,5 cm voor de teefjes.

Ogen:

De ogen van dit ras zijn donker van kleur.

Vacht:

De vacht is wolfsgrauw, niet overal even lang, maar als hij als huishond wordt gehouden is borstelen in de rui periode wel aan te raden.

Staart:

De staart is een grote pluim, prachtig om te zien.

Overige:

Het ras is bekend geworden door de film, hierin speelde de Shikoku de hoofdrol en was te zien hoe trouw deze honden zijn. Ineens wilden veel mensen deze hond ook aanschaffen.

Geschiedenis:

Het ras komt oorspronkelijk uit Japan en was vroeger niet zo heel populair maar sinds de komst van de film waarin de Shikoku de hoofdrol speelt is het een erg populair ras geworden.