Naar de camping met je hondNaar de camping met je hond

Onder veel vakantiegangers blijft de camping toch wel een van de meest populaire plaatsen. Vooral voor gezinnen met kinderen, zij zullen hier ongeacht de leeftijd een ontzettend fijne vakantie tijd gaan beleven. Het is ook heerlijk om je trouwe vriendje dan mee te kunnen nemen, zodat ook in de vakantie hij of zij bij je is en niet naar een kennel hoeft of een ander vakantie adres. Gelukkig zijn er heel veel campings die dit ook toestaan en waar het zelfs voor je hond een geweldige vakantie kunt hebben.

Op veel campings en parken zijn huisdieren welkom maar er zijn ook plaatsen waar ze nou net wat meer voor honden doen en het er helemaal speciaal op ingericht hebben. Op deze campings en of parken zal je veel faciliteiten vinden die gericht zijn op honden en uiteraard hun baasjes. Denk dan aan wasplaatsen, uitlaatvelden, zwembaden en of strandjes en het is zelfs mogelijk dat je kiest voor een park met bijvoorbeeld bungalows die rondom een afgezette tuin hebben. Ideaal om je hond dan los te kunnen laten. Zo geniet toch iedereen?

Je kunt het zo luxe en prettig mogelijk maken zoals je zelf wilt, kies voor je voor de grotere parken of campings waar je met kinderen ook volop plezier kunt beleven of ga je toch voor de wat rustigere omgeving en zoek je graag een kleinere camping midden in de natuur? Het is allemaal mogelijk.

Op internet kan je ontzettend veel vinden en als je er zelf niet uit komt, dan is het altijd mogelijk om andere om hulp te vragen. Dit kan bij een reisbureau maar ook zeker bij de bekendere online aanbieders.

Waar zou je aan kunnen nadenken als je met je hond op vakantie gaat? 

Het is natuurlijk fijn als je een camping kiest die voor iedereen wat te bieden heeft, je zou dan kunnen denken aan hond vriendelijke campings waar ze diverse voorzieningen hebben. Maar controleer uiteraard altijd de regels van de camping, deze kunnen onderling enorm verschillend zijn.

Wat ook belangrijk is is dat als je in de zomermaanden gaat je kiest voor een plaats waar redelijk wat schaduw te vinden is, zodat je hond deze ook kan opzoeken.

Daarnaast is de omheining ook wel belangrijk, soms kan ook de hond aan je aandacht ontglippen en trekt hij er alleen op uit. Niets is dan fijner als je in elk geval weet dat hij niet zomaar een drukke weg op kan schieten.

Neem daarnaast alles mee wat je voor je hond nodig hebt, de riem, halsband, eventueel een penning met zijn gegevens en jullie nummer er op. Maar ook zijn paspoort, zijn eventuele medicijnen en natuurlijk zijn slaapplek.

Je hoopt het natuurlijk niet maar wat ehbo spulletjes voor je hond kunnen ook fijn zijn. Dan hebben we het over wat ontsmettingsmiddel, verband en de tekentang. Je hond kan zich net als je kinderen uiteraard ook bezeren en dan is het wel fijn als je iets voor handen hebt.

 

Ben jij van plan om op reis te gaan met je hond en heb je nog leuke tips voor andere? Laat ze dan zeker weten.

Wij wensen in elk geval iedereen een fijne vakantie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties