Illegale horrorfokker in EerselIllegale horrorfokker in Eersel

Illegale horrorfokker in Eersel ontmaskerd met meer dan 500 honden

Zoals vele vast wel in het nieuws gehoord en gezien hebben is er in Eersel al langere tijd onderzoek verricht door House of Animals.
Hieronder zullen wij het nieuwsartikel delen.

Undercoverbeelden gemaakt door House of Animals laten zien dat grootschalige broodfok van puppy’s ook in Nederland nog steeds mogelijk is. Bij een illegale puppyfabriek in het Brabantse Eersel leven zeker 500 honden onder erbarmelijke omstandigheden, met veel te veel dieren op betonnen vloeren, in te kleine en vervuilde hokken. House of Animals doet deze week aangifte tegen deze malafide broodfokker.

House of Animals startte een onderzoek naar de praktijken van deze horrorfokker in Eersel, na ontvangst van verschillende meldingen over doodzieke puppy’s die hier werden gekocht. Ook is er contact met oud-medewerkers, die de schokkende feiten uit het onderzoek van House of Animals bevestigen. Karen Soeters van House of Animals:

“De hoeveelheid geconstateerde overtredingen is dusdanig groot en dermate ernstig, dat er geen andere conclusie kan worden getrokken dan dat er sprake is van ernstige dierenmishandeling, waaronder verwaarlozing en het onthouden van medische zorg.”

De hokken zijn naar alle maatstaven veel te klein voor de aantallen honden, die daardoor veel stress vertonen. De dieren liggen in hun ontlasting en urine en het drinkwater is ernstig vervuild. Ze krijgen rauw vlees, dat volgens ooggetuigen in de hokken blijft liggen bij temperaturen tot boven de dertig graden.

Illegale horrorfokker in Eersel ontmaskerd

Puppy’s worden in zo’n stressvolle, vieze en ongezonde omgeving niet gesocialiseerd. Op de undercoverbeelden zijn zeer getraumatiseerde honden te zien, met onder andere het kennelsyndroom, waarbij ze als een bezetene eindeloos rondjes draaien in hun hok.

Al deze dieren wordt essentiële zorg onthouden, in de vorm van aandacht, zoals honden nodig hebben om mensen te vertrouwen.

Bij vier recent aangekochte honden blijkt onder andere dat ze verwaarloosd zijn, extreem angstig en diverse pijnlijke ontstekingen hebben. Ook dragen ze ziektes met zich mee die besmettelijk zijn voor mensen. Karen Soeters:

“Toen ik de eerste beelden zag van deze broodfokker, kon ik mij niet voorstellen dat dit in Nederland is. Bij deze fokker zijn de dieren productiemachines en gaat het er alleen om zo veel mogelijk geld te verdienen. Afschuwelijk en onbegrijpelijk dat hier niet keihard tegen wordt opgetreden. Het zijn Oost-Europese praktijken, maar dan in ons eigen Brabant.”

Het team van House of Animals bezocht de fokker in Eersel drie keer. Een undercoverteam deed een pseudokoop en liet daarna een medewerker infiltreren als vrijwilliger, om zo de afdelingen te kunnen bezoeken waar je als potentiële pup koper niet komt.

De confrontatie

Uiteindelijk heeft Karen Soeters van House of Animals de fokker geconfronteerd met de beelden, waarop hij niet wilde reageren. De ‘pittige’ confrontatie kun je hier bekijken

Aangifte

Uit stukken van de gemeente Eersel blijkt dat de fokker op de locatie van zijn bedrijf volgens het bestemmingsplan helemaal geen honden mag fokken. De erbarmelijke omstandigheden waaronder deze horrorfokker in Eersel dieren houdt, zijn voor Karen Soeters aanleiding om deze week namens House of Animals aangifte te doen bij de politie.

 

** Zoals boven aan ook aangegeven is dit een artikel uit het nieuws en delen wij dit op onze website. Dit zodat dit mogelijk nog meer mensen bereikt. Artikel is van Animals Today, de credits gaan dan ook naar hun en naar House of Animals. 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties