Huisdierenverzekeringen

Een huisdier kost veel tijd, energie en ook brengt een huisdier de nodige kosten me zich mee. Denk hierbij aan de zorg kosten. Medische behandelingen vallen vaak hoger uit dan u zich had kunnen voorstellen. Onverwachts kan uw huisdier betrokken raken bij een ongeval, of misschien ernstig ziek worden waardoor uw huisdier extra of specialistische zorg nodig heeft. U wilt er in dat geval uiteraard alles aan doen om uw huisdier zo goed mogelijk te laten helpen, uitgebreide zorg neemt ook hoge medische kosten met zich mee. Om uzelf te beschermen kunt u er voor kiezen om een huisdierverzekering af te sluiten.

Waarom zou u kunnen kiezen voor een huisdierverzekering?:

– Altijd de beste behandeling voor uw huisdier.
– Geen zorgen over onverwachts en of hoge kosten.
– De drempel om naar uw dierenarts te gaan is minder hoog.
– Het voorkomen van financieel en emotioneel leed.

Hoe kies ik een goede huisdierenverzekering?

In Nederland zijn er verschillende aanbieders van huisdierverzekeringen actief. Om een goede keuze te maken kunt u het beste de voorwaarden, service en diensten van alle aanbieders goed doornemen en vergelijken. Wij raden u aan om hiervoor op de officiële websites van de aanbieders te kijken en geen vergelijkingssites te gebruiken. Feit is namelijk dat we vaak merken dat de vergelijkingssites geen up-to-date overzicht geven van bijvoorbeeld polisvoorwaarden en dekkingen.

Wat zijn de kosten van een dierenverzekering?

De kosten van een dierenverzekering voor uw huisdier is afhankelijk van een aantal factoren:

– De leeftijd van het huisdier.
– De leeftijd van het dier op moment van afsluiten.
– Het ras en gewicht.
– De verzekeringsmaatschappij

Hoe jonger het huisdier op moment dat u de verzekering afsluit, des te goedkoper de verzekering in de rest van het leven. U doet er dus goed aan om een verzekering op zo vroeg mogelijke leeftijd af te sluiten, dat is een goede investering voor de toekomst. Verzekeren van oudere dieren is over het algemeen duurder dan de verzekering van een jong dier. Er bestaan verschillen in kosten per verzekeringsmaatschappij maar de uitdrukking goedkoop is duurkoop is zeker vaak van toepassing in de verzekeringsbranche. Een goede afweging van wat wel en niet door de dierenverzekering gedekt wordt is noodzakelijk om tot een juiste beslissing te komen.