Horrorfokker moet sluitenHorrorfokker moet sluiten

De horrorfokker in Eersel, waar House of Animals recent schokkende undercoverbeelden filmde, moet van de rechter zijn zaak sluiten. De fokkerij is in strijd met het bestemmingsplan. De eigenaren van de illegale puppyfabriek krijgen 6 weken de tijd om circa 400 honden elders onder te brengen, zo bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

“Dit is een overwinning voor alle dieren van deze gruwelijke fokker – en voor House of Animals”, zo benadrukt Karen Soeters. Er was een handhavingsverzoek neergelegd bij de gemeente, omdat de broodfokker in strijd handelde met het bestemmingsplan. Dat staat alleen een veehandelsbedrijf, varkenswegerij of slachtplaats toe, geen hondenfokkerij. Daarin is de rechter meegegaan, waardoor de horrorfokker gesommeerd is zijn activiteiten te staken. Een aangevraagde vergunning bij de gemeente is ook afgewezen. Horrorfokker Kwispel Enzo is verleden tijd.

Karen Soeters is verrast dat de rechter zo snel een uitspraak heeft gedaan in deze trieste zaak, maar:

“Echt blij ben ik echter pas wanneer de dieren daar weg zijn. Het is een blamage wanneer de dieren daar nu nog langer moeten blijven.”

Omdat de eigenaar heeft erkend dat er geen geld meer is om de honden te voeren en er voor hem zelfs een donatieactie is opgezet, trekt Karen Soeters aan de bel bij toezichthouder NVWA:

“De resterende dieren MOETEN daar weggehaald worden door de NVWA. Het kan niet zo zijn dat hij er ook nog eens een laatste bonus uit kan slepen. Die honden moeten daar weg om redenen van dierenwelzijn. Ze worden ernstig verwaarloosd en veel zijn ziek.”

 

Om zeker te zijn dat er geen rare dingen gebeuren met de resterende honden vraagt House of Animals Investigations verdachte zaken te melden via info@houseofanimals.nl o.v.v. ‘Kwispel Enzo’. House of Animals staat open voor bemiddeling om de circa 400 honden veilig onder te brengen.

Bronnen:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties