Golden retriever

De Golden Retriever zal je opvrolijken, je laten bewegen, vermaken en laten lachen door je dagelijkse routine te volgen en je bewegingen en gebaren te kopiëren. Deze hond is meer dan een huisdier. Binnen de kortste keren wordt het lid van uw gezin. Zijn hoge intelligentie, aanhankelijk gedrag en onuitputtelijke tolerantie maken de Golden Retriever een uitstekend huisdier. Of het nu op een kleuterschool, een revalidatiecentrum of een andere plaats is, deze honden zijn erg grappig en goed geschikt voor gebruik in zoo-therapie.

Het gebeurt soms dat de Golden Retriever mensen imiteert in het huis waar hij woont. Een dagelijkse oefening leert hem bijvoorbeeld zijn plaats in een kring van mensen of in de rij te nemen. Het zal op zijn eigen manier deelnemen aan dagelijkse activiteiten en de routine van het gezin gemakkelijk integreren.

De Golden Retriever is ontspannen en kalm en is eerder vredig en zal eerder vrede dan onenigheid zoeken. Zelden agressief en zeer speels, zal het proberen zijn territorium te beschermen door eenvoudig te blaffen en zal het geen agressief gedrag vertonen zoals zijn tanden laten zien en grommen. Het blijft kalm in alle situaties. Het is ook zeer aanvaardbaar voor andere dieren en vreemden.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

Het zijn erg zachtmoedige honden, ze zijn erg aanhankelijk. Ze zijn goed voor mens en dier en vinden het fijn om samen dingen te doen.

Karakter:

De honden zijn erg aanhankelijk en erg lief voor kinderen en dieren. Ze kunnen goed overweg met andere honden en vinden het heerlijk om samen te spelen.

Gebruik/functies:

De honden zijn geschikt als jachthond, apporteren in het water, gezelschapshond en als blinde geleide hond. Het zijn ook goede reddingshonden en speurhonden.

Lichaamsbeweging:

De honden hebben veel beweging nodig, ze vinden het heerlijk om achter een bal aan te rennen.

Verzorging:

De vacht van de Golden retriever is vaak erg vlak en ook golvend. De onder vacht is erg dicht, ze moeten regelmatig geborsteld worden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

De Golden retriever is erg levendig. Ze bewegen soepel en zijn vaak goud of crème kleurig getint.

Kleur:

Ze zijn vaak goud of crème kleurig getint.

Schofthoogte:

De schofthoogte van de Golden retriever is bij de reuen ongeveer 56 tot 61 cm en bij de teven is dat tussen de 51 cm en de 56 cm.

Ogen:

De ogen van de Golden retriever zijn vaak donkerbruin van kleur. Ze staan wijd uit elkaar en de oogranden zijn vaak donker van kleur.

Vacht:

De vacht van de Golden retriever is vaak erg vlak en ook golvend. De onder vacht is erg dicht.

Staart:

De staart van de honden is vaak het verlengde van de rug. De honden hebben een vriendelijke staart.

Geschiedenis:

Oorspronkelijk uit Groot-Brittannië, werd de Golden Retriever officieel erkend door de Engelse Kennel Club in 1913. Deze kruising tussen de Ierse Setter en de Flat-Coated Retriever resulteerde in een prachtige langharige hond. Zoals het geval is voor de Labrador, behoort de Golden Retriever tot de Retriever-familie. Het is erg populair dankzij zijn uitzonderlijke temperament en zijn zachtheid. Angelsaksers zijn dol op hun Golden Retrievers. Oorspronkelijk gefokt voor de jacht, werd de Golden Retriever later een van de beste huisdierenhonden. Het zachte temperament heeft zijn jachtinstinct overgenomen.