GebitsverzorgingGebitsverzorging

Het is voor je hond ook belangrijk om de mondgezondheid goed bij te houden. Het kan dan ook zeker geen kwaad om de tanden van je hond te reinigen.
Wanneer je hond veel last heeft van tandsteen dan is het verstandig om de gebitsreiniging te laten doen bij de dierenarts. Dit kan verdere leed aan tanden en tandvlees voorkomen.

Helaas is het zo dat een groot deel van de honden ook te maken krijgt vanaf een leeftijd van ongeveer 2 jaar met ontstekingen in de mond, deze zijn helaas ook niet altijd zichtbaar voor jou als baasje. Tandsteen kan je herkennen aan harde gele of bruine aanslag op de tanden van je hond. Tansteen is te herkennen aan witte stinkende prut/pasta op de tanden van je hond. Het is dan ook van belang dat je dit goed bij houd. Dit zal net als bij ons een tandbederf kunnen voorkomen, het is ook voor je hond erg pijnlijk als hij ontstekingen aan het tandvlees of aan de tanden krijgt.

Voor je hond zijn er speciale tandpasta te verkrijgen die veilig te gebruiken zijn. Maar zodra jij met je hond een gebitsreiniging bij de dierenarts laat doen zal dit altijd onder narcose gebeuren.
Dit om het voor je hond maar ook zeker voor de tandarts fijner te laten verlopen.

Wat gebeurd er bij een gebitsreiniging nu eigenlijk?

  • Om te beginnen zal de dierenarts het gebit van je hond controleren op eventuele aandoeningen.
  • Daarna zal de dierenarts een röntgenfoto maken om zo een goed en duidelijk beeld te krijgen en op deze manier komen pijnlijke problemen dan ook goed aan het licht.
  • Als dit gedaan is dan zal de dierenarts de pockets met een pocketmeter kunnen bekijken en waar nodig worden gespoeld.
  • Als deze onderzoeken dan eindelijk klaar zijn dan zal het reinigen van het gebit van de hond beginnen. Eerst zal het tandglazuur gereinigd worden door tandsteen en tandplak te verwijderen.
  • Daarna zal de tandvleesrand gereinigd worden.
  • Als het gehele gebit klaar is dan zal de dierenarts de tandoppervlakte boven en onder de tandvleesrand polijsten. Dit polijsten zorgt er voor dat tandplak minder snel zal hechten aan de tanden van je hond.

Als blijkt na de röntgen dat er tanden zijn die ernstig aangetast zijn dan zullen deze mogelijk getrokken worden. Soms maken ze hier ook een nieuwe afspraak voor.

Twijfel jij over de mondgezondheid van jouw hond? Ga dan eens langs bij je dierenarts en laat deze zeker controleren.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties