Franse Bulldog

De Franse bulldog is een hond die hoort bij de dogachtigen. Het is een hond die ongeveer 12 jaar oud kan worden. De schofthoogte van de Franse bulldog is ongeveer 30 cm. De honden wegen tussen de 8 en de 14 kg. De Franse bulldog is een hond die goed overweg kan met kinderen, ze zijn erg lief voor hen en kunnen veel leren. Met andere honden moet je uitkijken want ze hebben weinig belangstelling voor soortgenoten. Dit kan er voor zorgen dat ze jaloers zijn. De honden kunnen verschillende kleuren hebben en hebben niet veel verzorging nodig.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

Het zijn erg actieve honden en kunnen op een flatje wonen. Ze hebben een wandeling nodig zo nu en dan en dan zijn het tevreden honden die goed met kinderen overweg kunnen. Met andere honden moet je uitkijken want ze hebben weinig belangstelling voor soortgenoten. Dit kan er voor zorgen dat ze jaloers zijn.

Karakter:

Het karakter van de honden is actief en intelligent. De honden leren graag en zijn erg actief. Zeker als ze buiten zijn kunnen ze heerlijk rennen met de kinderen dan zijn ze erg tevreden.

Gebruik/functies:

De honden zijn geschikt als gezelschapshond, ook voor gezinnen met jonge kinderen.

Lichaamsbeweging:

De honden hebben niet zoveel beweging nodig, ze kunnen op een flat wonen.

Verzorging:

De honden hebben niet zoveel verzorging nodig, zo nu en dan een wandeling en dan zijn ze tevreden.

Omgang met kinderen:

De Franse bulldog is een hond die goed overweg kan met kinderen, ze zijn erg lief voor hen en kunnen veel leren.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

De Franse bulldog heeft een goede lichaamsbouw, hij heeft korte poten en staande oren. De honden hebben donkere ogen en zijn erg alert.

Kleur:

De honden zijn gestroomd en wit gestroomd. Ze kunnen zwart zijn van kleur of wit, ook rood haar komt voor, verschillende kleuren zijn mogelijk.

Schofthoogte:

De schofthoogte van de Franse bulldog is ongeveer 30 cm.

Ogen:

De ogen van de honden zijn laag geplaatst en ze zijn erg levendig als je naar ze kijkt.

Vacht:

De vacht van de Franse bulldog is erg kortharig, ze zijn erg zacht.

Staart:

De honden hebben een korte staat en is erg laag gedragen.

Een stukje geschiedenis:

De ‘bouldogge Francais’, zoals hij bekend staat in zijn geadopteerde thuisland Frankrijk, is eigenlijk afkomstig uit Engeland, in de stad Nottingham. Kleine buldoggen waren populaire huisdieren bij de plaatselijke kantwerkers, hielden hen gezelschap en bevrijdden hun werkkamers van ratten. Na de industriële revolutie werd het kantwerk gemechaniseerd en verloren veel kantwerkers hun baan. Sommigen van hen verhuisden naar Frankrijk, waar vraag was naar hun vaardigheden, en natuurlijk namen ze hun geliefde honden mee. De honden waren even populair bij Franse winkeliers en namen uiteindelijk de naam van hun nieuwe land aan. In de late 19 e en begin van de 20 ste eeuw, werden de honden populair bij de leden van de Parijse bohemien klasse: dames van de nacht, kunstenaars, schrijvers zoals de romanschrijver Colette en rijke Amerikanen doen van de Grand Tour. Impressionistische kunstenaar Toulouse Lautrec plaatste zelfs een Frenchie in een van zijn schilderijen, “Le Marchand des Marrons.”