Foute puppyhandelFoute puppyhandel

Wanneer je op zoek bent naar een puppy kom je al snel op het internet terecht, hier is het helaas allemaal niet zo mooi als je zelf denkt.
Helaas is de malafide puppyhandelaar al snel de overhand en deze handelaren zijn erg doortrapt. Ze kunnen bij de bezoekjes en via mail en dergelijke praten als ” Brugman” en al heel snel heb jij een verkeerde aankoop gedaan waar je achteraf heel erg veel spijt van kan hebben.

Het is dan ook echt heel erg belangrijk om jezelf vooraf heel erg goed te laten informeren en om niet zomaar bij de eerste de beste handelaar aan te kloppen.
Er zijn dan ook zeker wel enkele aandachtspuntjes die je in je achterhoofd moet houden, niet dat wij alle punten kunnen benoemen waar je op dient te letten maar samen met diverse informatie van internet komen we met zijn allen toch al een heel eind.

Waar kan je bijvoorbeeld op letten?

  1. Zodra een advertentie te mooi lijkt om waar te zijn weet je vaak al voldoende.
  2. Staat er in een advertentie niet veel over desbetreffende pup beschreven ook dan mag je je nog wel eens achter de oren krabben.
  3. Google, kan ook nu je beste vriend zijn, je kan op zoek gaan naar, namen, nickname, emailadressen of telefoonnummers van de betreffende verkoper / handelaar. De kans is aanzienlijk dat je eventueel meerdere gedupeerde tegen gaat komen, als ook deze een melding op internet geplaatst hebben.
  4. Neem altijd vooraf schriftelijk of per mail contact op met betreffende verkoper.
  5. Ga meerdere keren langs bij een nestje. Bij een goede fokker moet dit uiteraard ook geen probleem zijn.
  6. Let bij een huisbezoek er op dat de moederhond aanwezig is.
  7. Zijn er meerdere nestjes, en dan ook nog van verschillende rassen dan kan je ook al sneller vraagtekens krijgen.
  8. Is het een schoonnestje waar de pups in liggen?

Zo zijn er tal van punten waar je op kan letten, maar de bovenstaande zijn al heel erg belangrijk.

Op de website van het LICG kan je een checklist bekijken waar je op kan letten bij de eventuele aanschaf van een pup bij een fokker.

Het is erg belangrijk dat je een puppy aanschaft die gezond is en je hier dan ook echt jaren plezier van kan hebben. Het is jammer dat een broodfokker hier vaak misbruik van maakt. Laat je dan ook altijd goed vooraf informeren en kijkt op je gemak rond. Je hebt immers de tijd en de aanschaf van een pup hoeft niet binnen een dag geregeld te zijn.