Een hond uit het Asiel

Overweegt u om een hond uit het Asiel een tweede kans te geven? Dit is natuurlijk fantastisch gezien er genoeg honden zijn die wachten op hun gouden mandje. Helaas willen mensen meestal geen dier uit het Asiel omdat er vooroordelen zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan de meest bekende: ” het zijn allemaal probleem honden”. Niets is minder waar!! Uiteindelijk kunnen de honden er niets aan doen dat ze bij hun baasjes weg moeten.

Veel honden zijn op zoek naar een nieuw huisje wegens:

– Allergie,
– Ziekte van de baas,
– Een echtscheiding (hoe triest dat ook is)
– Tijdgebrek,
– Verhuizing naar een bejaardenhuis,

De meeste honden zijn liefdevol opgegroeid, ze zijn goed opgevoed en goed gesocialiseerd met een gouden karakter. Helaas zijn er ook dieren bij die ”gevonden” zijn en waar de meeste asielen geen achtergrond informatie van hebben, maar deze worden goed geobserveerd en op deze manier word er toch een nieuw baasje voor hun gezocht.
Want elke hond verdiend een goed huisje.

Ga gewoon eens kijken in het asiel als u overweegt uw maatje voor het leven daar te zoeken. Daar kunt u ter plaatste kennis maken met de volwassen honden en mogelijk ook met pups die in het asiel te vinden zijn.

Op internet kunt u per provincie zoeken naar het dichtstbijzijnde asiel.

De voor- en nadelen

Voordelen:

– Het karakter van de hond is al bekend. Je weet dus altijd van te voren al of een hond bij uw situatie past.
– U kunt een hond die door welke omstandigheid dan ook bij zijn of haar baasje weg moest een fijn nieuw leven bieden.
– Dat geeft van zelf sprekend een goed gevoel.
– De honden zijn vaak al goed opgevoed, en gesocialiseerd.
– Ook een oudere hond kunt u nog van alles leren.

Nadelen:

– Mochten er toch wat problemen zijn met het gedrag van de hond, dan vraagt dat van jou geduld en wellicht ook tijd.
– De hond is ouder en zal daardoor waarschijnlijk minder lang bij je kunnen zijn. Maar ook dit is relatief! In het asiel zitten ook veel honden waar je heel lang plezier van kunt hebben.

Nu is het alleen nog maar zaak om voor u zelf te beslissen of u een hond uit het asiel een tweede kans wilt geven. Als u hier voor kiest neem dan contact op met het asiel bij u in de buurt of ga gewoon even langs. Wellicht vind u daar uw maatje voor het leven en word er op deze manier weer een hond blij gemaakt.

Succes met uw beslissing.