Dwergkeeshond

( Pomeriaan)

De dwerg (pomeriaan) keeshond is een hond die hoort bij de gezelschapshonden. Het is een hond die erg levendig is, hij is erg waaks, lief en trouw. De hond is ook erg zelfverzekerd. De honden worden gemiddeld 14 jaar oud en ze wegen ongeveer 3-5 kg. Ze kunnen erg goed met kinderen en met andere honden. De honden kunnen ook op een flat. De honden moeten daarnaast ook vaak geborsteld worden en ook gekamd. De honden zijn goed voor een gezin met kleine kinderen en vinden het heerlijk om even te mogen wandelen.

Algemeen

Raskenmerken:

De honden zijn lief, trouw en waaks. Ze zijn levendig en zijn graag bij je. Ook met kinderen doen zij het erg goed.

Karakter:

De dwerg keeshond is een hond die graag bij kinderen is, hij is lief, trouw en levendig. Lekker samen buiten ravotten met de kinderen vinden zij dan ook erg plezierig.

Lichaamsbeweging:

De honden zijn levendig, maar hebben niet heel erg veel lichaamsbeweging nodig. Gewoon een wandeling zo nu en dan is voor hen voldoende.

Verzorging:

De honden moeten geborsteld en gekamd worden.

Omgang met kinderen:

De honden gaan goed overweg met kinderen ze zijn erg lief en trouw.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

De lichaamsbouw van de dwerg keeshond is zoals veel honden alleen is het opvallend dat ze erg veel haar hebben over het hele lichaam en de staart wordt omhoog gedragen.

Kleur:

De honden kunnen verschillende kleuren hebben.

Schofthoogte:

De schofthoogte van de dwerg keeshond is gemiddeld 22 cm (of kleiner)

Ogen:

De ogen van de dwerg keeshond zijn middelmatig groot. Ze zijn ook ovaal gevormd.

Vacht:

De vacht van de hond is erg dicht, ze hebben lang haar en ze kunnen allerlei kleur hebben.

Staart:

De staart van de hond is middelmatig lang en wordt vaak omhoog gedragen.

Overige:

De dwerg keeshond pomeriaan is een hond die gek is op kinderen en graag met allemaal buiten is. Ook ligt hij binnen graag bij je zodat hij alle aandacht krijgt. Het zijn erg lieve en trouwe honden.

Een stukje geschiedenis:

De Dwergkeeshond wordt beschouwd als een geminiaturiseerde Spitz-type hond. Duitsland, met name Dwergkeeshond in de 19e eeuw, lijkt de plaats te zijn voor de eerste fokprogramma’s, hoewel deze honden vrij groot waren. Koningin Victoria werd verliefd op het ras; van haar honden werd de maat zelfs verder gefokt naar de speelgoedhond die we vandaag herkennen. De Duitse spitzhonden moeten zeker voorouders zijn van deze charmers. Honden werden vervolgens gekozen voor een kleiner formaat en voor de felle kleuren die we vandaag zien in plaats van de standaard grijze of witte spitzkleuring. Vanaf het begin zijn “Dwergkeeshonden”, zoals ze vaak worden genoemd, gezelschapshonden met een klein beetje waakhonddienst gewerkt