Dwerg Pinscher

De Dwergpinscher komt uit Duitsland. Het zijn vriendelijke honden en erg levendig. Het zijn daarnaast ook erg zelfverzekerde honden. De honden zijn ook erg temperamentvol. Ze zijn lief voor kinderen en prima gezelschapshonden, ze zijn dol op gezelschap. Iedere avond lekker binnen bij de baas op de voeten liggen, dat is waar dit ras zeer geschikt voor is.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

Het zijn geen grote honden, maximaal 30 cm, de teefjes zijn nog wat kleiner en ze wegen gemiddeld 4 tot 6 kg. Het zijn goede gezelschapshonden en je kunt ze herkennen aan de kleine honden met de grote staande oren. De honden zijn erg levendig en zijn graag bij de baasjes. Ze houden van de nodige aandacht en zijn zelfverzekerd. Goed trainen met de honden is goed zodat je hen veel kunt leren.

Karakter:

Het zijn honden die graag bij de baas zijn, prima gezelschapshonden dus, maar ze houden er van om soms ook hun eigen gang te gaan, ze zijn namelijk erg zelfverzekerd. De honden zijn gek op hun baasjes en ook op kinderen. Ze spelen graag samen en hebben ook de nodige energie, volop bewegen is voor deze honden dan ook zeker een aanrader, binnen zijn ze wat rustiger.

Lichaamsbeweging:

De honden houden van bewegen, iedere dag een aantal keer wandelen doen zij dan ook al te graag.

Verzorging:

De verzorging is minimaal, de vacht is kort en glad, dit zorgt er voor dat ze niet snel vies worden en ook verharen doen ze niet zoveel.

Omgang met kinderen:

De Dwergpinscher is een ras dat lief is voor kinderen het zijn echte gezelschapshonden, ook voor gezinnen met jonge kinderen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

De Dwergpinscher is gemiddeld 30 cm groot, de teefjes zijn vaak wat kleiner. Ze wegen ongeveer 4 tot 6 kg. De oren zijn in verhouding met de rest van het lichaam vrij groot en worden staand gedragen.

Kleur:

De kleur van de vacht van deze honden is meestal eenkleurig, hertenrood. Ook zwartbruin komt bij deze honden voor.

Schofthoogte:

De schofthoogte van de reu is gemiddeld 30 cm en de teefjes zijn iets kleiner.

Ogen:

De ogen van de honden zijn donker van kleur en amandelvormig.

Vacht:

De vacht van deze honden is kort, en erg dicht, glad en glanzend hoort ook bij de vacht, ze hebben geen kale plekken in de vacht,

Staart:

De staart van deze honden is in natuurlijke staat.

Overige:

De Dwergpinscher is een ras dat levendig is, ze zijn ook erg zelfverzekerd en ze zijn prima gezinshonden want ze houden van gezelschap.

Een stukje geschiedenis:

De Dwergpinscher wordt vaak beschouwd als een verkleinde Doberman Pinscher , maar hij dateert dat ras met minstens 200 jaar. Er wordt gedacht dat hij is gemaakt door rassen te kruisen die zo divers zijn als de Teckel , de oude Duitse Pinscher , de Manchester Terrier en de Italiaanse Greyhound . Het resultaat was een pittig en onverschrokken hondje. Hij was voor het eerst populair in Duitsland en Scandinavische landen, maar het was niet verrassend dat zijn internationale ster begon op te komen. De Dwergpinscher werd voor het eerst geregistreerd bij de American Kennel Club in 1925 als een Terrier vanwege zijn expertise op het gebied van ratten. De Dwergpinscher Club van Nederland werd opgericht in 1929 en de honden werden in 1930 opnieuw geclassificeerd als een speelgoedras. In Amerika heetten ze de naam Pinscher (speelgoed) tot 1972, toen ze werden herdoopt tot de Dwergpinscher.