Dunja de liefsteDunja de liefste

Na het zien van deze website en het denken aan mijn lieve Dunja dacht ik waarom zal ik dan niet even een berichtje richting informatie over honden doen.
Het onderwerp ”overlijden” sprak me enorm aan maar was tegelijk ook een duidelijk pijnpunt voor mezelf.

Dunja en ik waren de dikste maatjes en ik geloof er heilig in dat ik na een bepaalde tijd weer bij haar terecht zal komen, onze band die was en is heel speciaal. Ze betekende alles voor mij en ik kon met haar lezen en schrijven. De dag dat ik te horen kreeg dat er voor Dunja niets meer te doen was gaat me altijd nog door merg en been. Het verdriet de grote leegte die er was werkelijk dat is onbeschrijflijk. Maar ik heb er alles aan gedaan om mijn maatje het leven te geven wat ze zo enorm verdiende.

Het afscheid van Dunja is zo ontzettend mooi geweest, alles er op en er aan. We konden afscheid nemen, we hebben roosjes bij haar neer gelegd en alles was bij het huisdierencrematorium mogelijk. We hebben alle tijd gekregen die we nodig hadden en konden alles invullen zoals we dit zelf graag wilde. We kozen de muziek, de manier waarop ze opgebaard lag. Alles was mogelijk en niets was te veel. We mochten zelf aangeven wanneer de tijd daar was om haar te begeleiden naar het laatste punt. Ik ben dan ook mee gelopen tot de oven maar daar besloot ik om om te keren want ik wilde dat beeld niet als laatste op mijn netvlies hebben.

Dunja is wilde ik blijven herinneren zoals ze was!

Het moment dat ze de oven in moest en ik me omkeerde ben ik naar de wachtkamer gegaan om een mooie urn voor mijn meisje uit te kiezen. Dit heb ik dan ook gedaan en het wachten was op het moment dat ze ons zouden komen halen. In de tussentijd ben ik op mijn gemak gesteld door een enorm lieve medewerkster van het crematorium en heb ik alles laten bezinken voor zover dit mogelijk was. Het wachten duurde voor mijn gevoel erg lang, maar dat was ook omdat ik haar zo graag dicht bij me wilde hebben.

Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik gekozen heb voor de crematie van mijn beste vriendin, ze is nu voor altijd bij me en dat geeft mij een heel erg fijn gevoel.

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties