De high 5 aanleren.De high 5 aanleren.

Je kan je hond natuurlijk diverse commando’s leren, maar de high five is er wel een van de leukste. Deze is ook nog eens vrij gemakkelijk aan te leren.
Als jij geduld hebt en de juiste technieken gebruikt kan je dit in een zeer korte tijd voor elkaar krijgen bij je hond.  Net als bij elke andere commando is het belangrijk dat je blijft herhalen en gebruik ook zeker de kleine beloningen, dat werkt natuurlijk bij alles goed.

Wist je eigenlijk wel dat alles wat jij je hond kan leren aan commando’s ook nog eens een positief effect heeft op de band tussen jou en de hond?

Maar hoe kan jij nou je hond deze high five aanleren? 

Alles begint hier toch wel met een rustige omgeving. Zorg dat jij alle aandacht van je trouwe viervoeter krijgt en dat er maar weinig prikkels om jullie heen zijn die de hem of haar kunnen afleiden.  Heb je de beloningskoekjes bij je? Dan ben je er helemaal klaar voor om de volgende stappen te ondernemen.

  1. Zorg dat je een lekker koekje klaar hebt voor de hond en zorg dat hij of zij hiermee volledig op jou is gefocust.
    Om te beginnen ga je tegenover je hond zitten, zorg er voor dat je jezelf ook klein maakt, door bijvoorbeeld op je knieën te gaan zitten.
    Houd het koekje iets boven het hoofd van je hond zo moet hij iets om hoog kijken, en dus ook wel rechter zitten.
    Zorg er voor dat zijn of haar pootje iets van de grond komen.
  2. Pak vervolgens het pootje dat van de grond komt, en terwijl je dit doet geef je jouw hond een beloning. Nadat je dit proces een paar keer herhaalt hebt zal je zien dat je hond zijn of haar pootje vanzelf steeds wat hoger gaat.
  3. Zodra de eerste twee stappen eigenlijk heel soepel lopen, en vrijwel van zelf gaan, is het tijd voor een volgende stap. Je kan nu proberen of je hond zodra jij met je hand richting hem of haar gaat uit zich zelf het pootje geeft. Als hij of zij dit doet, houdt je het pootje wat langer vast en geef je jouw hond een beloning. Ga dit proces steeds herhalen terwijl jij jouw hand steeds hoger op tilt, en je hond zijn of haar pootje steeds hoger moet optillen. Elke keer als het goed gaat geef jij een kleine beloning.
  4. Als het goed als geeft jouw hond nu steeds zijn pootje als jij je hand uitsteekt. Dan is het tijd dat jij nu je hand in een high five positie houdt, zodat dat jouw hond zijn of haar pootje hier tegen aan kan tillen / zetten.  Als dit het geval is, dan beloon jij hem of haar direct met een koekje, als het nog niet zo ver is, dan herhaal je de stappen steeds opnieuw net zolang tot het wel lukt.

Als jij nog leuke tips hebt voor ons, laat ze dan hier onder weten!  Dan kunnen wij deze nog altijd aanvullen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties