Bullmastiff

Deze honden zijn evenwichtig, zelfverzekerd, vredelievend en erg aanhankelijk. De honden worden gemiddeld 10 jaar oud, gemiddeld wegen de reuen ongeveer 60 kg en de teefjes zijn wat lichter van gewicht, namelijk 50 kg. De honden kunnen erg goed met kinderen, maar met andere honden zijn ze vechtlustig. Het is daarom goed om de honden bij kinderen te plaatsen omdat het ook goede gezelschapshonden zijn, maar let goed op bij andere honden. De honden hebben verder niet zoveel extra verzorging nodig, maar als je hem aan huis wilt houden dan wordt wel aangeraden om een tuin te hebben zodat de bull mastiff zijn energie kwijt kan.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

De bull mastiff is een hond die erg evenwichtig kan zijn. Daarbij is hij ook zelfverzekerd, vredelievend en ook erg aanhankelijk. De hond kan daarom goed in een gezin met kinderen, als er maar ruimte is waar de hond zich lekker kan bewegen.

Karakter:

De bull mastiff heeft een goed karakter naar mensen toe, ze zijn erg aanhankelijk en vredelievend. Maar ze kunnen ook evenwicht en erg zelfverzekerd zijn.

Gebruik/functies:

De honden zijn geschikt is waakhond maar ook als verdedigingshond, ze zijn daarom ook goed getraind om huizen en bedrijven te bewaken.

Lichaamsbeweging:

De honden hebben veel beweging nodig, daarom is een bull mastiff die als gezelschapshond wordt gekocht blij met een grote tuin zodat hij zijn energie kwijt kan.

Verzorging:

De korte gladde vacht van een Bullmastiff is in wezen wassen en dragen. Een snelle dagelijkse of wekelijkse poetsbeurt is voldoende om de dode haren eruit te halen en het afstoten te verminderen. Baad je Bullmastiff zoals je wilt of alleen wanneer hij vies wordt. Met de zachte hondenshampoos die nu beschikbaar zijn, kun je wekelijks een Bullmastiff baden als je wilt zonder zijn vacht te beschadigen. Kwijlen. Er is geen weg omheen: Bullmastiffs kwijlen. Maak er een gewoonte van om een handdoek rond te dragen, zodat u zijn mond regelmatig kunt afvegen. De rest is basiszorg. Houd de nagels kort en poets de tanden regelmatig voor een algehele goede gezondheid en frisse adem.

Omgang met kinderen:

De bull mastiff kan erg goed overweg met kinderen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

De bull mastiff heeft een korte maar een rechte rug. De honden zijn gespierd.

Kleur:

De kleur van de vacht is rood of geel, verder is de vacht gestroomd. Het masker van de hond is altijd zwart.

Schofthoogte:

De schofthoogte van de reu is gemiddeld 68 cm, voor de teven is dit 61-72 cm.

Ogen:

De ogen van de bull mastiff zijn donker of hazelnootachtig van kleur. De ogen zijn matig groot.

Vacht:

De vacht van de hond is kort en hard, de vacht zorgt voor een goede bescherming tegen alle weertypen.

Staart:

De staart van de bull mastiff is hoog aangezet, verder is de staart krachtig aan de wortel en naar de punt toe is hij smaller verlopend.

Een stukje geschiedenis:

Bullmastiffs werden in Engeland ontwikkeld om jachtopzieners te helpen het spel op landgoederen tegen stropers te beschermen. De taak van de jachtopziener was gevaarlijk omdat stroperij een hangende inbreuk was. Een stroper die betrapt kan worden, zou niet aarzelen om de jachtopziener te schaden of te doden. Voer de Bullmastiff, circa 1860. Zoals de naam al aangeeft , werden Mastiffs en Bulldogs gebruikt als een stichting omdat het doel was om een hond te maken die sneller en agressiever was dan een Mastiff maar groter dan en niet zo woest als een Bulldog (die was niet volgzaam zoals de Bulldoggenvan vandaag).

Bullmastiffs werden gefokt om stropers rustig te volgen, snel korte afstanden te rennen en vervolgens de stroper vast te pinnen en vast te houden zonder hem aan stukken te scheuren. Hij werd soms de Nachthond van de Gamekeeper genoemd.