Bull Terriër

De Bull terriër hoort bij de terriërs, het is een koppige maar ook erg aanhankelijke hond. De honden kunnen goed met kinderen maar de omgang met andere honden is niet altijd veen goed. Het is belangrijk dat de honden veel beweging krijgen en dan zijn ze ook niet vervelend. Het zijn geen honden die je op een flatje moet houden, ze hebben namelijk veel beweging nodig, maar ze zijn ook erg waaks. De honden worden gemiddeld 10-12 jaar oud en kunnen veel of weinig kg wegen, er is geen grens. De honden zijn erg geschikt als gezelschapshond, maar nog beter als waakhond. De honden kunnen daarom zeker bij gezinnen met kinderen worden gehouden.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

De honden zijn erg koppig maar ze zijn ook erg aanhankelijk. Dit zorgt er voor dat de honden goed in een huishouden kunnen met kinderen, ze kunnen dan wel eens eigenwijs zijn, maar ze zijn erg lief voor mensen.

Karakter:

De honden zijn koppig maar ook erg aanhankelijk, ze zijn echte gezelschapshonden. Dit is dan ook de reden dat de Bull terriër gerust in een gezin met kinderen gehouden kan worden. De honden zijn graag bij de mensen en hebben veel beweging nodig.

Gebruik/functies:

De honden worden gebruikt als gezelschapshond maar ook als waakhond.

Lichaamsbeweging:

De Bull terriër heeft veel beweging nodig, een tuin is daarom voor hem ideaal als hij als gezelschapshond gehouden wordt.

Verzorging:

De honden hebben nauwelijks verzorging nodig aan de vacht, ze hebben echter wel veel beweging nodig en vinden het fijn als ze bij mensen in de buurt zijn. Ze zijn dol op kinderen.

Omgang met kinderen:

Bull terriërs kunnen goed met kinderen, ze zijn aanhankelijk en erg lief voor hen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

De lichaamsbouw van de Bull terriër is gespierd, de honden staan breed en de borstkas is breed.

Kleur:

De kleur van de vacht is wit, gestroomd of driekleurig.

Schofthoogte:

De honden kunnen verschillende schofthoogtes hebben.

Ogen:

De Bull terriër heeft kleine en schuin geplaatste ogen die ook driehoekig en diepliggend zijn.

Vacht:

De vacht van de honden is wit, maar kan ook gestroomd of driekleurig zijn.

Staart:

De staart van de Bull terriërs is kort en is laag aangezet. De staart wordt vaak ook horizontaal gedragen.

Een stukje geschiedenis:

Terug in de 19 e eeuw, Bull and Terriers twee verschillende rassen en werden gehouden voor het doel van jagen en de jacht ongedierte (kleine dieren die akkers te vernietigen). De Terriers werden in vroege tijden, met hun aangeboren snelheid en behendigheid, gefokt met Bulldogs , die aanleiding gaven tot ‘Bull Terriers’. Het motief was niet het uiterlijk, maar de combinatie van hun vaardigheden. Men geloofde dat de fokstieren met terriërs zouden resulteren in volledig verbeterde vechtvaardigheden in één, wat aanleiding gaf tot hun eivormige of haai-vormige gezichten. In de 19 e eeuw, James Hinks gefokte stieren en terriers met Engels White Terriers voor het gladder en schoner lichaam het type, met een betere gezicht en benen.