BreinbrekerBreinbreker

Elke hond vind het heerlijk om gewoon lekker te spelen, maar wist je dat de mentale uitdaging met breinkrakers helemaal geweldig zijn voor je hond. Op deze manier blijft je hond fysiek bezig maar word ook gelijk het denkwerk van je hond gestimuleerd. Je kan altijd proberen om diverse denkspelletjes voor je hond te bedenken, hiermee kan je werkelijk langere tijd met je hond bezig zijn op een leuke en ook actieve manier.

Je kan beginnen met een heel simpel rollenspel met je hond samen. Denk dan aan bijvoorbeeld een hele makkelijke uitvoering hier van.
Wat heb je hier voor nodig?

– een stukje kaas, stukjes kip of kalkoen
– wc of keuken rolletjes
– een doek of stuk papier

Om te beginnen stop je de stukjes snack in een van de kokers en sluit deze af met de doek of met het stuk papier. Vervolgens laat je de hond snuffelen aan de koker met lekkers. Als dit gedaan is kan je de kokers neer leggen en laat je hond nu maar uitvogelen welke koker hij moet hebben en hoe hij aan het lekkers komt wat hier in zit. Slimme honden zullen de ”puzzel” snel onder de knie hebben, sommige honden zullen snel hun aandacht of interesse verliezen, zorg er voor dat je op dat moment de koker met het lekkers pakt en deze opent om hem vervolgens zijn beloning te geven.

Breinbrekers aanschaffen

Het is ook mogelijk om breinbrekers in de winkel aan te schaffen, een van de bekendere is bijvoorbeeld de Trixie, dog activity flip board. Deze breinbreker is bij veel honden toch echt een geliefd spelletje.

Het spelletje hier boven, wat deze schattige hond aan het spelen is dat is de Trixie, dog activity flip board. Bij dit spelletje is het mogelijk om snacks te verstoppen achter diverse schuifjes, je hond zal de snoepjes ruiken en verschillende technieken gaan gebruiken om het snoepje te pakken te krijgen wat achter het schuifje verstopt zit. Makkelijk weg schuiven zal deze breinbreker niet doen omdat deze voorzien is van antislip aan de onderzijde.

De trixie Dog Activity Flip Board is nu goedkoop te bestellen door op de foto te klikken.

Wat ook leuk is om met je hond te doen als deze nog niet echt ervaren is is de Trixie strategie spel. Dit is een level 1 breinbreker. Het fijne aan deze breinbreker is dat je deze ook kan gebruiken als een slowfeeder. Je hond zal hier door langzamer zijn brokjes nuttigen.

Wil je het iets meer uitdagender maken dan kan je kiezen voor de Trixie Poker Box Vario. Dit is een level 2 breinbreker en zal je hond nog meer uitdagen.

Als laatste wil ik de Karlie Brain Train Cube aanraden, deze breinbreker is gemaakt van stevig hoogwaardig hout en de kleine onderdelen zijn van kunststof en deze zijn dan ook gemakkelijk te reinigen.

Zo zie je maar dat er veel verschillende soorten te vinden zijn. Het is altijd leuk om met je hond actief bezig te zijn op zowel fysiek en mentaal gebied.
Hopelijk heb je veel aan deze varianten en gaan jullie samen veel plezier beleven.