Bordeauxdog

De Bordeaux dog is een hond die hoort bij de dogachtigen. Het is een hond die erg trouw, kalm en trouw is. De honden worden gemiddeld 10 jaar oud en wegen ongeveer 45 kg, de reuen kunnen meer dan 50 kg wegen. Daarnaast zijn de honden erg geschikt als waakhond. Ze kunnen goed overweg met kinderen en met andere honden. Het zijn leuke huishonden, maar ze moeten dan wel een tuin hebben waarbij ze hun energie kwijt kunnen. Qua verzorging is er niets speciaals, de honden hebben gewoon de lichaamsbeweging nodig en dan is het voor hen goed. Ze vinden het prettig als zij het erf mogen bewaken.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

De Bordeaux dog is een trouwe en kalme hond. Daarnaast is hij ook erg trots en kan goed met kinderen en andere honden. Het is een hond die voor mens en dier goed is, maar hij houdt wel van waken.

Karakter:

Het karakter van de hond is zoals een gezelschapshond moet zijn. Trots, kalm en trouw, goed voor kinderen en andere honden en goed waaks. Erg zachtaardig.

Gebruik/functies:

De Bordeaux dog wordt gebruikt als waakhond, bijvoorbeeld bij bedrijven of op het eigen erf. Maar is uiteraard prima geschikt als gezinshond.

Lichaamsbeweging:

De Bordeaux dog heeft veel beweging nodig. De hond kan dan ook niet in een drukke stad of op een flatje wonen. De hond heeft echt een tuin nodig waar hij lekker rond kan rennen en dan zou hij in de nachten binnen kunnen voor het gezelschap, maar de honden kunnen ook erg goed buiten zijn (alleen).

Verzorging:

De honden hebben weinig verzorging nodig, gewoon dagelijks hun verse water en eten en dan is het voor hen goed (ook een wandeling op uur en tijd is wel belangrijk).

Omgang met kinderen:

De Bordeaux dog kan goed overweg met kinderen, hij is erg lief voor hen en trouw.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

De lichaamsbouw van de Bordeaux dog is als volgt: De hals is erg sterk en ze hebben een enorme nekomvang. De honden zijn goed gespierd en de hals is lichtgebogen. De honden staan hoog op de poten en hebben wat halskwabben.

Kleur:

De honden zijn mahoniekleurig of wildkleurig.

Schofthoogte:

De schofthoogte van de honden is tussen de 58 en 68 cm.

Ogen:

De ogen van de Bordeaux dog zijn ovaal en staan goed uit elkaar.

Vacht:

De vacht van de honden nis mahoniekleurig of wildkleurig. Ze hebben niet veel vachtverzorging nodig.

Staart:

De staart van de honden is erg dik bij de aanzet. De staart hangt laag en is diep aangezet.

Overige:

De honden worden gemiddeld tien jaar oud en wegen ongeveer 45-50 kg, de reu kan wat zwaarder worden.

Een stukje geschiedenis:

De Bordeauxdog is een familielid van de Mastiff, Bullmastiff , Napolitaanse Mastiff en soortgelijke rassen. Hij wordt verondersteld minstens 600 jaar in Frankrijk te hebben bestaan. De honden bewaakten landgoederen en jaagden op groot wild zoals zwijnen. Ze leidden het goede leven tot de Franse revolutie, toen hun associatie met de aristocratie waarschijnlijk velen van hen het leven kostte. Anderen vonden een nieuw leven als slagershond of boerderijhond. De eerste geregistreerde verschijning van een Dogue op een hondenshow was in 1863 in Parijs, maar een standaard werd niet geschreven voor het ras tot 1896. Omdat Dogues was ontstaan in de regio Bordeaux in Frankrijk, was dat de naam die het ras kreeg. Mensen noemen hem tegenwoordig de DDB in het kort. Andere namen voor het ras zijn Franse Mastiff of Bordeaux dog.