Black and tan coonhound

De Black and tan coonhound is een ras dat in Amerika is gefokt. De honden worden veelal ingezet op wasberen en opossums op te jagen. De reuen zijn maximaal 69 cm groot en de teefjes maximaal 63 cm. Bewegen is iets wat deze honden graag doen, ze zijn erg moedig en het uithoudingsvermogen is groot. De honden kunnen namelijk ook jagen op groot wild, te denken aan beren en herten.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

De raskenmerken van de Black and tan coonhound zijn dat ze gek zijn op jagen, moedig zijn en ook op groot wild kunnen jagen. Daarnaast hebben de honden ook een vriendelijk karakter en kunnen zij worden gehouden als gezelschapshond, mits zij de beweging krijgen die zij nodig hebben want het jagen zit nou eenmaal in het ras en zij moeten de energie echt kwijt kunnen.

Karakter:

Moedig zijn, dat is waar de Black and tan coonhound bekend om staat. De honden kunnen namelijk ook op groot wild jagen, te denken aan herten en beren. Doordat de honden zo moedig zijn, hebben ze ook veel voor de baasjes over. Ze zijn graag bij je en beschermen je ook. Daarnaast zijn de honden ook lief voor kinderen en kunnen ze samen met andere honden worden gehouden.

Gebruik/functies:

Vroeger voor het opjagen van wasberen en opossums, ze kunnen jagen op herten en beren, maar ook ander groot wild is mogelijk.

Lichaamsbeweging:

Veel beweging, ze zijn moedig en hebben een groot uithoudingsvermogen.

Verzorging:

De verzorging van de vacht is minimaal, de vacht is kort, dus af en toe borstelen is voldoende.

Omgang met kinderen:

De Black and tan coonhound kan goed overweg met kinderen, heeft een zacht en vriendelijk karakter.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

Het ras heeft vrij dunne poten, ze hebben een lange dunne staart en grote lange oren die naast de kop worden gedragen. De honden hebben ook donkere ogen.

Kleur:

De kleur van de vacht is veelal zwart met wat bruin/wit, andere combinaties ook mogelijk.

Schofthoogte:

De schofthoogte van de reu is maximaal 69 cm en een teefjes wordt maximaal 63 cm groot.

Ogen:

De ogen van de Black and tan coonhound zijn donker van kleur.

Vacht:

De vacht van de honden is kort, af en toe borstelen is nodig, verder geen verzorging nodig.

Staart:

De staart is lang en dun en wordt naar beneden gedragen.

Een stukje geschiedenis:

Dit is een van de weinige volledig Amerikaanse rassen. Black en Tan Coonhounds dateren uit de 18e eeuw en werden ontwikkeld in de zuidelijke Verenigde Staten, waarschijnlijk door het mengen van Foxhounds en Bloodhounds. De bloedhond liet zijn lange oren achter aan de Black and Tan, om nog maar te zwijgen over zijn beroemde vermogen om een oud, koud pad te vinden en te volgen.