Bichon frisé

De Bichon frisé is een hond die hoort bij de gezelschapshonden. Het is een levendige en aanhankelijke hond. Deze hond kan erg goed met kinderen en kan ook goed met andere honden. De hond kan op een wonen, maar hij is wel beweeglijk, het is daarom wel belangrijk dat de hond zijn beweging krijgt. Een aantal keer per dag flink laten rennen en wandelen heeft de Bichon frisé nodig. Je hebt bij deze hond erg veel werk met de vacht. Het zijn honden die erg sierlijk overkomen, ze kop omhoog en de staart omhoog gedragen.

Algemeen beeld

Raskenmerken:

De Bichon frisé is een levendige en aanhankelijke hond. De honden worden gemiddeld twaalf jaar oud en wegen ongeveer 4 kg, ze zijn daarmee erg licht van gewicht, maar ook erg snel.

Karakter:

Het karakter van de honden is goed, ze kunnen goed met kinderen en met andere honden. Het zijn levendige honden die graag bewegen en ze zijn ook erg aanhankelijk. Het is daarom een ideale gezinshond ook voor gezinnen met jonge kinderen.

Gebruik/functies:

De Bichon frisé is een echte gezelschapshond.

Lichaamsbeweging:

De hond heeft veel lichaamsbeweging nodig, een aantal flinke wandelingen per dag doen hem goed. Hij kan op een flatje wonen maar hij heeft liever een huis met een flinke tuin zodat hij zijn energie kwijt kan.

Verzorging:

Wanneer aan zichzelf overgelaten, is de Bichon-vacht lang en krullend. De opvallende look van het ras wordt gecreëerd door de artistieke schaar van een professionele trimmer of een geoefende eigenaar.

Die perfecte kleine honden die je in een showring ziet, krijgen die manier met non-stop aandacht voor die witter dan witte vacht. Zelfs in een dierenverblijf vereist de krullende vacht van de Bichon dagelijks borstelen en af en toe professionele verzorging. Een verwaarloosde vacht wordt mat, wat pijnlijk is en tot ernstige huidinfecties kan leiden.

De vacht van de Bichon ontwikkelt zich niet volledig totdat hij ongeveer een jaar oud is. Totdat de buitenste vacht binnenkomt, hoef je niet echt dagelijks te poetsen, maar als je dat niet doet, heb je een levenslang probleem aan je handen omdat je puppy niet gewend is om te worden verzorgd. Train hem om dagelijks te poetsen of te kammen, zodat je beide levens gemakkelijker wordt. Gebruik een speldenborstel.

Als je verliefd wordt op de Bichon vanwege de manier waarop hun pure witte vacht die donkere ogen veroorzaakt, kun je beter veel tijd besteden aan het wegruimen van traanvlekken, die een roestverkleuring veroorzaken die de meeste mensen behoorlijk lelijk vinden .

Omgang met kinderen:

De Bichon frisé kan erg goed overweg met kinderen en is dan ook erg dol op hen. Hij vindt het heerlijk om met hen buiten te spelen en de energie kwijt te kunnen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw:

De hals van deze hond is erg lang, deze wordt dan ook hoog en fier gedragen.

Kleur:

De hond is zuiver wit van kleur.

Schofthoogte:

De schofthoogte voor reutjes en teefjes is maximaal 30 cm.

Ogen:

De ogen van de hond zijn donker en een beetje amandelvormig.

Vacht:

De vacht is fijn, zijdeachtig en losjes spiraalvormig hangend.

Staart:

De staart van de Bichon frisé wordt hoog gedragen. Hij is sierlijk over de rug heen gebogen.

Geschiedenis:

De Bichon is een van de weinige rassen die echt al minstens 2000 jaar bestaat, hoewel hij natuurlijk niet altijd onder die naam bekend stond. Kleine witte honden werden gevonden in de Middellandse Zee en vonden hun weg door de bekende wereld als populaire handelsartikelen. Ze bloeiden vanwege hun kleine formaat en charmante persoonlijkheid. Tijdens de Renaissance waren ze te vinden aan het koninklijk hof van Frankrijk, en ze worden vaak in portretten gezien als metgezellen van mooie dames. Tegen de 19 de eeuw was Bichons ter wereld neergedaald. Ze vergezelden orgelmolens en traden op straat op voor het vermaak van voorbijgangers. Sommigen waren populaire circushonden. Met de liefde van Bichon voor aandacht en clowneske persoonlijkheid was hij waarschijnlijk net zo blij met dit leven als hij was toen hij een koninklijke favoriet was. Een paar Bichons vervulden belangrijke functies en leidden mensen die blind waren. En ze hadden nog steeds een reputatie als uitstekende gezelschapshonden. Franse fokkers nam hen in de hand in het begin van de 20 ste eeuw, schreef een rasstandaard voor hen, en gaf ze hun nieuwe naam: “gekrulde vacht” Bichon Frise.