Benodigdheden voor uw nieuwe gezinslid!

Het is uiteraard belangrijk om u goed voor te bereiden op de komst van uw pup en of hond. Natuurlijk is er van alles wat u nodig heeft en dit kunt u allemaal al klaar hebben voor dat u uw trouwe viervoeter gaat halen.

Hier onder staan een aantal zaken waar u zeker aan moet denken. Er zijn altijd nog meer dingen die u kunt aanschaffen maar dat is maar net waar u keuze ligt, en wat u wilt besteden. Wij kunnen u alleen heel veel plezier wensen met alle voorbereidingen. 1.| Halsband, tuig en lijn.

Om je hond veilig mee naar buiten te kunnen nemen zal je hond moeten wennen aan een halsband/tuig en riem. Neem hier alle tijd voor, vooral in het begin kunnen ze nogal wat tegen werken, maar al snel hebben ze door dat zodra ze hun riem om hebben ze een leuke wandeling gaan maken. Dus binnen de kortste keren zal hij of zij kwispelen zodra de riem al in zicht komt. Waar u op kunt letten bij de keuze is dat het halsbandje en of de tuig verstelbaar zijn. Kleintjes groeien natuurlijk ontzettend hard en zo kunt u er langer plezier aan beleven. Zorg in het begin vooral voor een lijn die lang is, zodat ze de weide wereld in kunnen lopen. Later als uw hond goed luistert dan kunt u de beslissing maken om uw hond los te laten lopen op de plekken waar deze los mag.

2.| Voer en Drink bakken.

Het is natuurlijk belangrijk dat u water en drinkbakjes heeft. De voorkeur gaat vaak uit naar RVS bakken, Dit omdat het hygiënischer is en gemakkelijk schoon te maken. Op kunststof/plastic bakjes gaan ze te snel kauwen dus daar ligt niet de voorkeur. Wel handig is het om te bedenken dat voer/drink bakken in hoogte te verstellen zijn zodat deze met uw hond mee kunnen groeien.

3.| Bench en Mand.

Een Bench is geschikt als eigen plekje voor uw hond waar hij zich ook veilig zal voelen. Bovendien is de Bench handig als hulpmiddel om het alleen blijven aan te leren en het zindelijk worden te bespoedigen. Handig kan het wel zijn als u dit traint, in het begin zal het niet meteen soepel verlopen maar als u dit aanleert zult u maar ook uw hond er veel plezier aan beleven. Uw hond zal in elk geval op deze manier wel snel zindelijk worden. Dit omdat een hond van nature namelijk hygiënisch is en zijn eigen plek niet zal bevuilen.

Waar u wel op dient te letten bij de aanschaf van een Bench is hoe groot uw hond word of is. Dit voorkomt dat u op korte termijn alweer een nieuwe moet aanschaffen. In principe heeft u bij een Bench gen aparte mand meer nodig, maar toch vinden veel honden het wel prettig. Kies in elk geval voor op de bodem van de Bench een deken of een Bench kussen. Houd er bij aanschaf wel rekening mee dat het makkelijk te reinigen is.

4.| Borstel en/of Kam.

In het begin zal het nog niet nodig zijn voor de vacht om deze te borstelen, maar het zal wel goed zijn om uw hond hier al aan te laten wennen. Over het algemeen begin je met een zachte borstel en wees vooral voorzichtig met klitten. Vooral met een lange vacht kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Gebruik voor honden met een lange vacht dan ook het liefst een grove kam of een borstel met lange tanden. Voor kortharige honden is een borstel met korte rubberen nippen het meest makkelijke. Het mag de hond in elk geval geen pijn doen, klitten kunt u er eventueel uitknippen met een stompe schaar.

Mocht u toch ergens over twijfelen of het zelf niet voor elkaar krijgen kunt u altijd een trimster om hulp vragen.

5.| Speeltjes voor uw hond.

Voor uw trouwe vriend is er een enorm breed assortiment aan speelgoed op de markt. Kijk bijvoorbeeld in de dierenwinkel of online. Ballen, Frisbee, Flossen, Ringen echt van alles. Allemaal bedoeld om uw hond een plezier te doen. Ook voor training doeleinden zijn er diverse mogelijkheden. Als een hond alleen speelt zal hij doorgaans ergens op willen kauwen, dit is een natuurlijke behoefte van uw hond. Het is belangrijk dat u dan ook kauw materiaal aanbied, denk dan bijvoorbeeld aan buffelhuid kluifjes deze zijn er prima voor geschikt. Wel is het verstandig even goed op te letten wanneer deze op zijn, veel honden slikken het laatste stukje vaak in een keer door, dit kan gevaarlijk zijn. Om verstikkingsgevaar te voorkomen kunt u het laatste stukje beter weggooien.

Als u een pup heeft koopt u uiteraard andere dingen dan voor een volwassen hond. Met speelgoed kunt u ook prima uw pup socialiseren. Het is een belangrijk punt om te voorkomen dat hij of zij op uw meubels gaat kauwen. Let er op dat uw speeltjes aanschaf die geschikt zijn voor een pup en die niet makkelijk kapot te krijgen zijn. Een van de meest bekende merken is KONG deze hebben een aantal speeltjes voor pups ontwikkeld. De KONG is in het midden hol en kan gevuld worden met bijvoorbeeld, pindakaas smeerworst of zelfs hondenkoekjes. Dit houd uw hond ook nog eens een hele tijd bezig en zo eet hij ook nog eens tegelijk.

6.| Traphekjes. (bij pups)

Trappen, balkons en vijvers zijn verboden terrein voor puppy’s die graag op onderzoek uitgaan – een strategisch aangebracht traphekje lost dat probleem op als je niet in de buurt bent om op je pup te letten. Een hekje beschermt eventueel ook je meubels en andere zaken voor de niet te stuiten kauwlust van je pup.

7.| Tandpasta en tandenborstel.

Het is belangrijk uw pup al vanaf jonge leeftijd aan het tandenpoetsen te laten wennen. Wanneer u hier voor de leeftijd van 12 weken mee begint, zal de pup het tandenpoetsen als een normale handeling ervaren. Door de tanden van uw hond te poetsen, voorkomt u dat tandplak en tandsteen ontstaat en het gebit aangetast wordt. Hiervoor is het voldoende als u minstens twee tot drie keer per week de buitenkant van de tanden en kiezen (met name de achtersten) goed poetst. Bij de dierenspeciaalzaak is speciale honden tandpasta te koop.

8.| Hondenkoekjes.

Om uw hond te beloven kunt u gebruik maken van hondenkoekjes. Houd er rekening mee dat de beloning lekkerder en aparter is dan het gewone voer.

9.| Voeding.

Het is aan te raden uw hond de eerste dagen het zelfde voer te geven als hij gewend was voor hij bij u kwam wonen. Overstappen op een voer van eigen keuze kunt u doen terwijl de hond zich op zijn gemak voelt. Meng de eerste dagen wat brokken en ga zo over op de eigen voeding naar keuze.