Alblasserdam wil vuurwerkvrij uurtje tijdens oud en nieuwAlblasserdam wil vuurwerkvrij uurtje tijdens oud en nieuw

De gemeente in Alblasserdam wil 4 vuurwerkvrije zones, 1 plek voor Carbidschieten en een beroep op de inwoners van Alblasserdam om op 31 December tussen 22.00 en 23.00 uur geen vuurwerk af te steken zodat hondenbezitters in de mogelijkheid zijn om hun huisdier ’s avonds ook nog even rustig uit te kunnen laten.

De burgemeester gaat zijn eerste oud-en-nieuw viering in Alblasserdam in en hij heeft de gemeenteraad alvast warm gemaakt met een jaarwisselingsmemo. Deze blijkt niet veel anders te zijn dan alle andere jaren.

Verpleeghuis

Rond zorgcentrum De Waard en verpleeghuis Alblashof geldt een vuurwerkvrije zone. Daar mag dus op het moment dat vuurwerk legaal afgestoken mag worden – van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur – niks met vuurwerk worden gedaan. Dit geldt ook voor de directe omgeving rond de kinderboerderij aan de Plantageweg en de manege aan de Vinkenpolderweg.

De plek voor carbidschieten is opnieuw het grasveld aan de Kabelbaan, ter hoogte van de carpoolplaats. Vooraf moet toestemming worden gevraagd bij de gemeente.

Beperkte middelen

Boersma erkent dat er bij overlast ‘beperkte middelen zijn om tot sanctionering over te kunnen gaan’. Hij verzoekt Alblasserdammers die de komende weken gek worden van het illegaal afgestoken vuurwerk de overlast te melden door een mail te sturen naar handhaving@alblasserdam.nl. ‘Zo kunnen wij de overlastplekken in kaart brengen, zodat onze boa’s en jongerenwerkers in hun beperkte tijd aandacht kunnen besteden aan deze plekken.’

Jongerenwerkers van Jeugd-Punt praten on- en offline de komende maanden ook met jonge inwoners over de gevolgen van het afsteken, bezitten en verkopen van legaal en illegaal vuurwerk.

  • Bron AD nieuws
  • Foto is ter illustratie
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties