Acupunctuur



Acupunctuur

De oorsprong van de acupunctuur bij honden ligt bij de traditionele geneeskunde en word in onder andere China al duizenden jaren gebruikt. Het is dan ook echt een Oosterse geneeskunde. Deze geneeskunde is mogelijk wel bekend bij je maar dan voor mensen, echter werd deze behandeling meer dan vierduizend jaar geleden bij een olifant gedaan en dit was succesvol gegaan.

Acupunctuur is niets minder dan het gebruiken van kleine naaldjes die in de huid worden ”geprikt” en op deze manier worden en bepaalde punten op het lichaam van de hond gestimuleerd of juist geremd. Deze acupunctuur punten worden ook wel meridianen of energiebanen genoemd. Door deze punten stroomt de levensenergie (ook wel QI genoemd), bij gezonden dieren kan deze energie vlot en soepel doorstromen. Maar wanneer deze energiestroom verstoord word door invloeden van binnen uit of buitenaf kunnen er diverse ziektes en diverse pijnen ontstaan.

Acupunctuur kan bij je hond voor diverse behandelingen worden ingezet, maar ook zal acupunctuur meerdere effecten kunnen hebben en zorgen voor verbetering op diverse punten.
Wat betreft dit laatste kan je vooral denken aan:

– Ontspanning op de spieren van je hond
– Pijnstillende vermogen
– De psychische conditie kan positief beinvloed worden
– Betere bloedcirculatie
– Beter immuunsysteem

Als we het hebben over de behandelingen die kunnen worden ingezet bij je hond dan kan je denken aan bijvoorbeeld:

– Verbetering en herstel na een operatie
– Maag- en darmproblemen
– Hormonale klachten, hieronder vallen bijvoorbeeld vruchtbaarheids problemen
– Acute pijnen
– Chronische pijnen
– Allergie en de jeuk die daarbij kan komen kijken
– Suikerziekte
– Astma en of bronchitis
– Incontinentie