Aanschaf van een hond

VOORBEREIDING:

Voordat u een hond gaat aanschaffen is het raadzaam om te bedenken waarom u een hond wilt. Iedereen heeft uiteraard een eigen ”smaak” qua type hond. Maar los van die smaak moet een hond ook echt bij uw levensstijl en binnen het eventuele gezin passen. Wat wilt u met de hond gaan doen, wat verwacht u van de hond? Ieder ras heeft zijn eigen ”kenmerken” en iedere ras heeft ook weer zijn eigen behoeftes.. denk hierbij bijvoorbeeld aan beweging zoals bijvoorbeeld een sport.

Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de verschillende karaktertrekken van rassen die in aanmerking komen. Want het komt nog wel eens voor dat mensen compleet verrast zijn door het karakter van hun nieuwe aanwinst. Word het een Teef of toch liever een Reu? Wilt u een Pup of toch liever een volwassen hond? Voor de beste informatie kijkt u rond op het internet, of gaat u naar uw dierenarts of hondenschool. Ook kunt u vaak terecht bij de fokker, deze kan nog veel meer vertellen over het karakter van het ras wat zij fokken.

Ook kunt u de keuze maken om uw nieuwe maatje bij het asiel te halen. In het asiel zitten veel verschillende soorten honden die op een nieuwe kans wachten. De medewerkers van het asiel kunnen u advies gegeven over het karakter van de honden die bij hun verblijven. Op deze manier kunt u op voorhand bepalen of een hond bij het gezin en of de leefsituatie past. Laat u dus altijd goed informeren door de medewerkers en laat uw nieuwe maatje altijd even controleren bij een dierenarts. Er zijn genoeg keuzes die u kunt afwegen, wij kunnen u alleen maar een zetje in de juiste richting geven, maar bedenk dat de keuze altijd bij u zelf ligt.

Wij wensen u veel plezier met de aanschaf van uw nieuwe huisgenoot!

Tip: Let op! Zorg er altijd voor dat wanneer u een pup bij een fokker koopt deze wettelijk verplicht is de pup te chippen. U dient na aanschaf het chipnummer van de hond op uw naam te registreren bij een door u gekozen databank. Bij de dierenarts kunnen ze niet vaak ook voor u doen.